Hard kamp på årets luft-NM

IMG_4199.JPG

6. og 7. april ble Norsk mesterskap for luftrifle avholdt i Alfhallen på Kløfta og våre VI-skyttere Thomas Peelen og Daniel Walø var med og kjempet om å være best når det gjelder.

Daniel startet opp med stående skyting lørdag morgen og sikret seg der NM gull og tittelen Norsk Mester i 60 skudd stående etter å ha oppnådd 510,4 poeng.

Deretter ble det rett over på luftsprint, en særegen norsk øvelse. Sprintøvelsen er 5 minutter prøveskudd / forberedelse og deretter maksimum 15 minutter på 30 skudd liggende. Blinken er litt større enn i normalprogrammene, men alt må gjøres raskt.

Thomas skjøt også sprint, og de to VI-skytterne gav hverandre hard kamp helt til siste skudd. Her kan man ikke nøle og vente. Gjennomsnittlig 2 skudd på under minuttet er tøft for en som ikke ser blinken. Her må sansene og hørselen skjerpes mer enn noen gang, og da spesielt  for en VI-skytter.

Thomas skjøt jevnt 3x94 og før siste serie, skilte det bare ett poeng mellom ham og rivalen. Daniel ble for sterk i sluttspurten og vant til slutt med 2 poeng. Thomas endte på 282 poeng, mot Daniels 284 poeng.

Ny konkurranse søndag 7. april, luftrifle 60 skudd liggende. Thomas sliter fortsatt med sin skadede venstre arm og det ble til slutt en for tøff match for ham å følge Daniel hele veien. Smerten i armen ble hard å takle to dager på rad, så det ble en 2.plass i år også. Daniel vant til slutt etter litt "berg og dalbane" skyting og endte på 593,4 poeng.

Totalt 3 gull av 3 mulige til Daniel Walø denne helgen. Bedre blir det ikke.

NM ga begge gutta en fin oppkjøring til ISCH i Hannover, Tyskland i begynnelsen av mai. Der blir det alvor og hardt program. I dagene før skyting venter en hard og nådeløs internasjonal IPC / WSPS klassifisering før konkurranse 6. og 7. mai.